Top Canada 2006
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Canada 2006
Terug naar onze startpagina.
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Canada 2006 scheiding Woensdag 14 Juni 2006

Louis

Woensdag 14 Juni 2006

Porteau Cove - North Vancouver

 

 

Met de fiets bij Louis Vuitton

We doen het vanmorgen rustig aan en blijven tot 11.00 uur op de camping staan. Het zonnetje doet z’n best maar komt nog niet door de wolken heen.

Op de route naar Vancouver zijn er veel wegwerkzaamheden. De weg van en naar Whistler wordt voor de Olympische Spelen verbreed.

We hebben een camping op het oog dicht bij het centrum van Vancouver. De Tom Tom geeft echter een ander route aan dan de Streets en Maps op de laptop. We vertrouwen op de laptop en komen na een uurtje rijden aan bij Capilano RV Park.

Omdat we eerst de camping willen bekijken parkeren we de camper voor de ingang en lopen de camping op. De camping wordt ingesloten door snelwegen en ligt onderaan de Lion Gates Bridge. Dit is wel even iets anders dan onze vorige camping. De campers staan zij aan zij en de ruimte eromheen is beperkt tot een looppad naar de achterkant waar op het gras een picknickbank staat.

Omdat we vandaag toch graag Vancouver in willen nemen we het maar voor lief en gaan het kantoor binnen. Er is nog een plekje vrij voor ons. We betalen voor één nacht en rijden de camping op. Het is een klein plekje maar onze camper past erop.

Scheppen ! We pakken snel de rugzak in en gaan op weg naar de bushalte. Deze ligt aan de andere kant van de Park Royal Mall vlak naast de camping.

In de Mall kopen wat te eten. Heerlijke verse warme gerechten en salades die je zelf in een bakje kan scheppen. We stoppen alles in de rugzak.

Op naar de bushalte. Het blijkt dat je de bus contant moet betalen en dan ook nog met munt geld. We zoeken snel onze munten bij elkaar en hebben $ 6,50 in de hand als de bus komt. In de bus staat een soort telmachine waar je het munt geld in gooit waarna er een kaartje uitkomt.
Lekker eten scheppen bij Whole Foods

Het is maar een kort busritje over de Lion Gate Bridge en door naar Stanley Park. De eerst volgende halte moeten we eruit. Daar staan we dan, op de stoep langs een drukke weg in Vancouver.

We zien Stanley Park achter ons liggen en lopen die richting uit. Na een kwartiertje komen we bij het Visitor Center van het park en vragen waar we een fiets kunnen huren. Het blijkt dat we terug moeten naar de bushalte en dan één straat richting het centrum van Vancouver moeten lopen. Weer terug dus. Het is inmiddels al wat warmer geworden en de zon laat zich af en toe zien.

We lopen weer terug en vinden de straat (Denman str.). In deze straat zijn vier fietsverhuurbedrijven. Snel even langs alle bedrijven gelopen en de prijs vergeleken. We kiezen natuurlijk de goedkoopste. Betalen hoeft pas als we terug komen. Dan wordt bekeken hoe lang je weg bent geweest. We krijgen allebei een redelijke nette fiets en natuurlijk een fietshelm. Deze zijn in Vancouver verplicht. Alhoewel we er weinig zin in hebben zetten we deze toch maar op.

Als eerste gaan we richting Stanley Park. We willen het park langs de kust rondfietsen, deze route is totaal 8 kilometer. Het is heerlijk om weer even te fietsen. Wanneer we net in Stanley Park zijn kiezen we een bankje uit met uitzicht op de skyline van Vancouver. Hier eet Marc zijn gegrilde kippenpoten en ik mijn salade en sushi.

Na onze lunch fietsen we naar The Totems.
Hier staan verschillende totempalen met informatiebordjes waarop staat wat de totems voorstellen.

Dit is duidelijk een populair plekje voor de toeristen. Er worden bussen vol gedrop voor
een fotootje.

Wij nemen ook snel onze foto’s en fietsen daarna weer verder langs de kustlijn.
Totem
 
Totempalen in Stanley Park

Langs de route stoppen we nog een paar keer om te genieten van het uitzicht. Wanneer we het park uit fietsen blijven we het pad nog een stuk volgen totdat we dicht bij het centrum van Vancouver zijn. Ter hoogte van de Burrard Street Brigde besluiten dat we ook nog wel even de stad in willen fietsen.

Fietsen ! In de stad zijn geen fietspaden meer en fietsen we tussen de auto’s. Het is druk en de auto’s rijden hier drie rijen dik door de stad. Wel even wennen om daar zo tussen te fietsen. Maar het gaat goed en de auto’s houden hier veel rekening wandelaars en fietsers.

We rijden door de bekendste straten van Vancouver waaronder Robsonstreet. Aan deze straat zitten onder andere winkels van Louis Vuitton en Hermes. Eigenlijk een soort grote PC Hoofdstraat.
Dwars door het drukke verkeer (Downtown)
 

We brengen na ons fietsrondje Vancouver de fietsen terug en lopen op ons gemak nog even door de stad. Als we een terrasje zien besluiten we even lekker te gaan zitten. Marc bestelt een biertje. Zijn eerste deze vakantie! We zitten lekker en kijken naar het drukke verkeer in Vancouver.

Na het terrasje gaan we richting de bushalte. Al het munt geld weer bij elkaar zoeken voor een kaartje en we hebben gelukkig net genoeg.

Wanneer we op de camping zijn besluiten we om vandaag alvast de camper te wassen. De camping heeft een carwash dus daar maken we dan maar gebruik van.

Omdat er naast water verder geen attributen aanwezig zijn, gebruiken we de bezem uit de camper als wasborstel.

In de afgelopen weken hebben we aardig wat vuil en vliegen verzameld. Schrobben dus. Het resultaat mag er zijn. Marc vindt zelfs dat de camper schoner is dan toen we hem ophaalde!Wassen
Camper wassen op de camping

Na ons schrobwerk aan de camper hebben we honger gekregen. We hebben nog wat sushi over en eten deze eerst op. mmmmmmmm Daarna hebben we natuurlijk nog trek en Marc gaat pannenkoeken bakken. Deze eten we lekker buiten aan de picknicktafel op. Net na het eten begint het een beetje te regenen. We zijn dus op tijd klaar.

In de camper kijken we onze laatste twee afleveringen van 24.

Burrard Street Bridge
Vandaag geen foto van de standplaats, maar van Burrard Street Bridge

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

 
26 Mei 2006
27 Mei 2006
28 Mei 2006
29 Mei 2006
30 Mei 2006
31 Mei 2006
1 Juni 2006
2 Juni 2006
3 Juni 2006
4 Juni 2006
5 Juni 2006
6 Juni 2006
7 Juni 2006
8 Juni 2006
9 Juni 2006
10 Juni 2006
11 Juni 2006
12 Juni 2006
13 Juni 2006
14 Juni 2006
15 Juni 2006
16 Juni 2006
17 Juni 2006
 
Laat een berichtje achter in ons gastenboek.
Tips en Trucs voor Canada
Veelgestelde vragen aan ons.