Top Canada 2006
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Canada 2006
Terug naar onze startpagina.
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Canada 2006 scheiding Dinsdag 6 Juni 2006

Hoge bergen

Dinsdag 06 Juni 2006

Thompson Creek - Jonas Creek (Jasper NP)

 

 

De bergen worden hoger

We worden vroeg wakker en de temperatuur in de camper is flink gedaald. Snel wassen en aankleden. We drinken een kopje koffie en thee en gaan om 9.00 uur op weg. Bij de Crossing stoppen we niet, hier is toch niet echt iets fatsoenlijks te krijgen. We ontbijten al rijdende met een heerlijke chocolat dip brownie. Heerlijk. De bergen blijven hoog en prachtig. We kunnen wel foto’s blijven maken. De ene berg is nog mooier en hoger dan de andere.

Vandaag willen we graag een wandeling maken. We hebben daarom besloten een dag langer over de Icefield Parkway te doen dan gepland. Het is hier te mooi om snel overheen te rijden.

Bij North Saskatchewan Valleypoint stoppen we voor een mooi uitzicht over de vallei waar we net gereden hebben. Wanneer we de auto’s op de weg beneden zien, beseffen we pas hoe hoog de bergen zijn. De auto’s lijken wel kleine mieren. Op internet had ik gelezen dat aan het einde van deze parkeer plaats een waterval moet zijn. Het pad is niet aangegeven maar we horen het water al. We lopen het bos in en al gauw wordt het geluid van water luider. We staan al snel bij de canyon van de Panther Falls. Het pad kunnen we niet vinden maar we kunnen vanaf deze plek toch mooie foto’s maken. De waterval laait zoveel nevel op dat er in het dal een regenboog te zien is.

Lies sneeuw Omdat we toch graag willen wandelen vervolgen we onze weg tot het Parker Ridge Trail. Deze wandeling is 2,5 km en gaat bergopwaarts. Boven moet er een mooi uitzicht zijn op de Saskatchewan Glacier.

Het pad loopt deels door de sneeuw. Het geeft ons een wintersportgevoel. De zon schijnt flink en we voelen dat de weerkaatsing van de zon op de sneeuw goed branden op onze gezichten. Dat wordt verkleuren!

Op de stukken waar geen sneeuw ligt bloeien al prachtige bloemetjes
.
Wandeling in de sneeuw

Het is een hele klim naar boven. Wanneer we omkijken zien we dat er steeds meer auto’s op de parkeerplaast staan. Zo zie je maar als er één schaap over de dam is....

Op sommige plekken is de sneeuw nog zo dik dat we wegzakken. Eenmaal boven is het uitzicht inderdaad schitterend. Rechts zien we de Galcier. Deze kun je alleen zien door de omliggende bergen op de klimmen. We gaan even lekker zitten en genieten van het uitzicht en de rust. De terug weg gaat over hetzelfde pad maar, door de mooie omgeving is dit zeker niet erg. We komen dan ook de mensen tegen van de andere voertuigen die op de parkeerplaats staan. Sommige op gympen, dat gaat nog wat worden met die dikke sneeuw!

Lies topsneeuw   Marc topsneeuw

Na de Parker Ridge Trail stoppen we bij het Columbia Icefield Center. Hier halen we info over wandelingen zodat we nog een mooie tocht kunnen maken. De medewerkster is zeer behulpzaam en heeft al gauw door dat wij geen doorsnee toeristenwandeling willen maken. Ze geeft ons twee opties waarvan zij denkt dat wij die erg mooi zullen vinden.

Omdat het inmiddels te laat is om nog een wandeling te maken en onze benen een beetje beginnen te protesteren besluiten we om hier iets te eten en daarna rustig door te rijden naar de volgende camping. We gaan de Columbia Icefield (gletsjer) niet op. Een tochtje met een Snowmobiel kost $ 45. Je wordt dan met een soort dikke banden bus de gletsjer op gebracht om daar zo’n tien minuten rond te mogen lopen. Wij hebben in een Noorwegen al met een gids op Nigardsbreen gelopen en denken dat dit bustripje daar niet aan kan tippen.

De camping die we voor vannacht in gedachten hebben ligt ondeveer 25 km verder aan de Icefield Parkway en is de enige die open is voor Jasper. We willen hier dan ook vroeg zijn ook omdat er maar 25 plaatsen zijn.

We komen om ongeveer 15.00 uur aan op de camping. We hebben nog keus genoeg. Maar wanneer we een uur later waren gekomen was dat anders geweest. De camping stroomt snel vol en vele kampeergasten moeten doorrijden naar Jasper (80 km verder) om een plekje voor de nacht te gaan zoeken.

Lies was

De andere campinggasten gaan naar ons idee erg vroeg eten, wij wachten nog even en doen een sokkenwasje. Op een commerciële camping is er meestal een wasmachine maar omdat wij de natuurcampings kiezen doen we de hoognodige was met de hand.

We eten rond de klok van 19.00 lekker gebakken aardappelen met sla. Na het eten gaat Marc een wandelingtje maken. Hij neemt de walkie talkie mee maar geen camera. En ja hoor, hij komt een heel groot hert tegen.

Lies doet een wasje op de Icefield parkway
 

Wanneer de zon gaat zakken maakt Marc nog een paar mooie foto’s van de zonsondergang. Alle andere campinggasten liggen naar ons idee al op bed dat vinden wij nog wat te vroeg. Nu de zon weg is en het kouder begint te worden kijken we in de camper nog een aflevering van 24 en gaan dan ook maar slapen. we willen morgen vroeg op pad zodat we misschien wat Wildlife zien.

Jonas creek
Standplaats op Jonas Creek Campground

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

 
26 Mei 2006
27 Mei 2006
28 Mei 2006
29 Mei 2006
30 Mei 2006
31 Mei 2006
1 Juni 2006
2 Juni 2006
3 Juni 2006
4 Juni 2006
5 Juni 2006
6 Juni 2006
7 Juni 2006
8 Juni 2006
9 Juni 2006
10 Juni 2006
11 Juni 2006
12 Juni 2006
13 Juni 2006
14 Juni 2006
15 Juni 2006
16 Juni 2006
17 Juni 2006
 
Laat een berichtje achter in ons gastenboek.
Tips en Trucs voor Canada
Veelgestelde vragen aan ons.