Saint Sorlin d´Arves 2008
|Home|Stuur een E-mail|Waar ligt St. Sorlin d'Arves|Terug|Vooruit|
Saint Sorlin d´Arves 2008
Verkeersbord
Dinsdag 15 jan 2008  
St. Sorlin d´Arves

Zonnig

Verboden te sleeen of skieen
   

Jippie...de zon schijnt. Het beloofd een mooie dag te worden. Marc gaat naar bakker en neemt het fototoestel mee. Het duurt even voordat hij terug is. Onderweg naar de bakker heeft hij al wat mooie plaatjes geschoten van de opkomende zon en de verse sneeuw.

Na het ontbijt snel de piste op en naar de lift. We kiezen de middelste lift, deze blijft aan deze kant van de berg. Verkeerde keus. Doordat de sneeuw op de beugel van het liftje gaat smelten drupt er water met restanten smeervet naar beneden. Precies op mijn jas. Bij iedere paal drup drup. Ik ben druk bezig met het wegvegen van de zwarte druppels om de schade te beperken terwijl Marc alles om ons heen op de foto zet.

Vanmorgen is alles mooi. Op de bomen ligt een pak sneeuw en de zon maakt het allemaal nog mooier. Dit wordt een fotodag! Dat wordt dus een pagina vol met mooie foto's.

We nemen liften en pistes die lekker in de zon liggen. Als ik Marc vertel dat je in het sleepliftje boven mooie foto's kan maken gaat hij overstag. We gaan met de sleeplift mee en Marc schiet een paar leuke foto's, ook van mijn de lift.

Dan nog maar een keer de sleeplift zodat ik Marc op de foto kan zetten.

Rond de middag gaan we even lunchen in ons appartement. We bekijken snel de foto's die we vanochtend gemaakt hebben. Er zitten inderdaad erg mooie foto's bij.

Na het eten maar weer snel de piste op. De zon wordt iets minder fel maar het blijft prachtig skien.

Voordat we de laatste piste nemen genieten we bij een berghut onder het genot van een drankje nog even van de zon en al het moois om ons heen.

Als we terug zijn in het appartement vinden we het zonde om binnen te blijven. We trekken de sneeuwboots aan en wandelen naar beneden. Bij de VVV vragen wat de verste halte is waar het pendelbusje komt. We lopen er op het gemak naar toe en komen onderweg langs oude huisjes en mooie vergezichten.

Het valt ons op dat we ook nu weer een kerk en een paar kapelletjes tegenkomen. Het hele dorp is maar klein maar om de kilometer lijkt er een kapel te staan.

Als we vlak bij de laatste halte komen, komt net de bus eraan. Dat komt mooi uit. We hoeven niet te wachten en kunnen direct mee terug naar boven. Bij de buurtsuper stappen we even uit voor een boodschap. We nemen de volgende bus naar het appartement.

Na het eten gaat Marc aan de slag met de foto's. Hij zegt dat ik maar veel moet typen zodat er veel foto's bijkunnen. Vandaag wordt het een beetje een fotoverslag.

Het was weer een mooie dag!

Routepaaltjes onderweg


Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag