Saint Sorlin d´Arves 2008
|Home|Stuur een E-mail|Waar ligt St. Sorlin d'Arves|Terug|Vooruit|
Saint Sorlin d´Arves 2008
Bakker
Maandag 14 jan 2008  
St. Sorlin d´Arves

Lichte sneeuw

Uithangbord van de bakker
   

Als we wakker worden zien we helaas geen zonnetje aan de hemel. Het is wel droog maar licht bewolkt.

Na het ontbijt gaan we via de achterdeur, 10 meter van ons appartement, de piste op.

Omdat de zon niet schijnt is het lastig om diepte te zien. De Loubsol (sneeuwbril) die we tijdens een eerdere vakantie hier met Henk en Arwin hebben gekocht, komt nu goed van pas. Het is wel niet zo'n hip gezicht maar met de sneeuwbril hebben nog enigzins dieptezicht.

We besluiten om vandaag de pistes op 'onze' kant van de berg te verkennen. De eerste lift brengt ons aan de top van een prachtige piste die ook zonder het zonnetje goed te doen is.

Loubsol
Iets beter zicht met sneeuwbril

Als we de mooie pistes aan onze kant gehad hebben nemen we de lift naar de pistes om de hoek. De lift stamt uit de tijd van Napoleon, Marc z'n benen passen dus niet op de steuntjes. Net deze lift duurt heel lang, maar we komen goed boven en ondanks dat de zon er niet is, is het totaal niet koud en staat er geen zuchtje wind.

De piste is mooi en op een gegeven moment zien we in de verte onder aan de berg een klein dorpje van drie huisjes en een kerkje. Een stukje verder komen een afslag tegen richting de huisjes, deze nemen we. Het is een blauwe piste en er is verder niemand te zien. Na een stukje skien is de piste niet meer geprepareerd. Het blauw gaat over in rood en het skien kost nu wat meer moeite zo in de verse niet geprepareerde sneeuw.

Helaas komt de piste niet ver genoeg om bij de huisjes te komen. De piste eindigt bij een sleeplift, de favoriete liftsoort van Marc. Als het even kan dan vermijdt hij deze, al moet hij er drie stoeltjesliften voor nemen. Nu hebben we geen keuze. Als we zo om ons heen kijken lijkt het of hier in tijden niemand geweest is. De lift draait wel dus op naar boven.

De lift heeft een flinke vertreksnelheid waardoor we beide bij het vertrek worden gelanceerd. Goed vasthouden en vooral blijven zitten/hangen. Het lukt ons om weer boven te komen. Als we weer langs de afslag skien, gaat Marc er snel vandoor, hij heeft genoeg sleeplift gehad voor vandaag.

Wandelen Op een gegeven moment wordt het kouder en er komt wat wind. We besluiten om terug te gaan naar het appartement. Als we even binnen zijn begint het te sneeuwen. Het blijft sneeuwen. Ik ga al wandelend naar het centrum om te pinnen en wat boodschappen te doen. Ik ben blij dat ik een muts geleend heb van mijn moeder. Al na een paar minuten is deze helemaal wit van de sneeuw. Op de terugweg neem ik het busje, toch makkelijker met de boodschappen dan de berg weer opklauteren.
Korte wandeling in de sneeuw

Helaas ben ik drinken voor Marc vergeten dus we gaan er samen even op uit om dat te halen. We maken eerst een wandeling door de verse sneeuw. Er is al heel wat gevallen. Omdat de lift inmiddels gestopt is (het is 17.00 uur geweest) lopen we de piste uit en slaan ergens een zijpad in tussen de bomen door. Na deze korte wandeling halen we drinken voor Marc en gaan terug naar het appartement.

Vandaag misschien niet zoveel ski-kilometers gemaakt maar het was wel weer een prima vakantiedag!

Donkere wolken
Donkere wolken met sneeuw nadere snel.

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag