|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Duitsland 2010
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Duitsland 2010 scheiding Vrijdag 4 Juni 2010

Vrijdag 4 juni 2010  
Le Thillot - Cernay

Zonnig

Ooievaars op de camping
   


Gisteren hebben we besloten om vandaag door te rijden naar een camping met een zwembad een stukje verderop. Het mooie weer zal volgens de weerberichten aanhouden.

Als we wakker worden is het weer inderdaad prima, het zonnetje schijnt al fel. Voordat we ontbijten gaan we eerst afrekenen bij de beheerder.  We ontbijten buiten in het zonnetje . Nog even alles afwassen bij het gebouwtje direct achter onze camper en dan ruimen we alles op en maken we ons klaar voor vertrek.

De geplande camping ligt 10 km vederop aan de N66 in St Maurice sur Moselle. Het is een kort ritje. We parkeren de camper voor de ingang van de camping en lopen de camping op om die te verkennen. De camping ziet er goed uit maar naar onze mening net wat  te veel bomen waardoor er nauwelijks plaatsen zijn waar de zon door de bomen komt. We willen toch graag een plekje met wat zon dus we besluiten maar door te rijden naar de volgende camping op ons lijstje.

De TomTom stuurt ons via de n66, de d13 en d432 naar camping Les Sources in Waxwiller. We komen veel motoren tegen en de uitzichten zijn prachtig. We hadden in de Acsi gids al gelezen dat de camping in de bossen ligt. Als we de camping verkennen zien we ook hier alleen maar donkeren campingplaatsen waar op veel plaatsen het blad van de herfst nog ligt. De camping ligt op een vrij steile helling en een tochtje naar het zwembad is een flinke klim. Alles ziet er een beetje troosteloos uit. Brr, deze gaat het ook niet worden. Waar is nu die camping met zwembad een camperplekje in de zon ?

We rijden verder en verlaten de bergen en komen op het vlakke land. Dat is een groot contrast met waar we vandaan komen. In de spiegels zien we de bergen langzaam kleiner worden. In Cernay vinden we een mooie camping met plaatsen in de zon, helaas geen zwembad maar we zijn het zoeken nu een beetje zat. De camping is schoon met prima sanitair. Deze wordt het.

We mogen zelf een plekje uitzoeken. We installeren ons op een plekje in de zon, het is inmiddels 15.00 uur en het is al aardig warm geworden. Luifel uit en zitten maar. Ik fiets nog even naar het dorp voor een stokbrood.

Een mooi meertje op de route.

Het avondeten laat zich raden…de BBQ. Na het eten maken we een wandelingetje in de omgeving van de camping. Naast de camping nestelen een aantal ooievaars, we hadden al een ooivaar op de camping zien lopen. Als het morgen weer licht is zullen we een paar mooie foto’s maken van de nesten met de jongen.

Terug bij de camper genieten we van het warme weer en zitten tot na middernacht buiten.

Eindelijk opgesteld en heerlijk weer.

Overnachting:
Camping Municipal Les Acacias
kosten 11 € per nacht incl stroom
N 47°48’16 E 7°10’12

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Duitsland
Maandag 31 Mei
Dinsdag 1 Juni
Woensdag 2Juni
Donderdag 3 Juni
Vrijdag 4 Juni
Zaterdag 5 Juni
Zondag 6 Juni
Maandag 7 Juni
Dinsdag 8 Juni
Woensdag 9 Juni
Donderdag 10 Juni
Vrijdag 11 Juni
Zaterdag 12 Juni
Zondag 13 Juni
Maandag 14 Juni
Dinsdag 15 Juni
Woensdag 16 Juni
Donderdag 17 Juni
Vrijdag 18 Juni
Zaterdag 19 Juni
Zondag 20 Juni
Maandag 21 Juni
Dinsdag 22 Juni
Woensdag 23 Juni
Donderdag 24 Juni
Vrijdag 25 Juni