|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Duitsland 2010
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Duitsland 2010 scheiding Woensdag 2 Juni 2010

Woensdag 2 juni 2010  
Xonrupt - Le Thillot

Zonnig

Inpakken en opruimen.
   

Als we wakker worden schijnt de zon al. We halen een stokbrood bij de receptie en rekenen gelijk af. Vandaag willen we weer een stukje verder Frankrijk in. Na het ontbijt rijden we naar Gérardmer, de zon laat het nu weer even afweten. We blijven optimistisch en slaan BBQ eten in.

Na de boodschappen rijden we via de Col de Grosse Pierre naar La Bresse. Het is een prachtige route om te rijden, de uitzichten zijn mooi en het zonnetje komt dunnetjes door waardoor alles er mooi uitziet.

De bestemming is Le Thillot, daar ligt een camping die in het boek van campercontact staat. De Tomtom stuurt ons het laatste stuk via een heel kleine "b" weggetje. Het zal wel net iets korter geweest zijn dan de doorgaande weg.

De ingang van de camping ligt bij het gemeente zwembad. Er staan 3 huizen bij de poort van de camping waarvan er één van de beheerder is. Het is 13.00 uur en de fransen lunchen dus, balen moeten we nog twee uur wachten voordat we de camping op kunnen. We hebben geluk, de beheerder ziet ons aankomen en komt ons nog snel even inschrijven. Vrouw lief had al geroepen dat zijn eten klaar was, maar het kan nog wel even snel. Heel fijn. We kiezen een plekje aan het kleine meertje ofwel etang op z’n frans. De camping is niet groot, eenvoudig maar wel schoon.
Leuke muurschildering in Le Thillot.

We installeren de camper en nadat we even van het uitzicht genoten hebben besluiten we om naar het stadje te lopen. Het stadje is best nog wel groot, er zijn diverse winkels en twee grote supermarkten. De Office de Tourisme is nog open dus we halen nog wat info over de omgeving, waaronder info over het fietspad dat over het oude treinspoor loopt. We slaan bij de bakker nog een stokbrood in voor bij de BBQ en lopen op het gemak weer terug naar de camper. Het weer laat ons niet in de steek en we steken de BBQ aan. Weer een prima dagje.

Een mooi plekje aan het kleine meertje.

Overnachting:
Camping Municipal de l’Etang du Clos de Chaume
Le Thillot
kosten 7 € per nacht incl stroom
N 47.88882 E 6.75644

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Duitsland
Maandag 31 Mei
Dinsdag 1 Juni
Woensdag 2Juni
Donderdag 3 Juni
Vrijdag 4 Juni
Zaterdag 5 Juni
Zondag 6 Juni
Maandag 7 Juni
Dinsdag 8 Juni
Woensdag 9 Juni
Donderdag 10 Juni
Vrijdag 11 Juni
Zaterdag 12 Juni
Zondag 13 Juni
Maandag 14 Juni
Dinsdag 15 Juni
Woensdag 16 Juni
Donderdag 17 Juni
Vrijdag 18 Juni
Zaterdag 19 Juni
Zondag 20 Juni
Maandag 21 Juni
Dinsdag 22 Juni
Woensdag 23 Juni
Donderdag 24 Juni
Vrijdag 25 Juni