|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Duitsland 2010
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Duitsland 2010 scheiding Dinsdag 1 Juni 2010

Dinsdag 1 juni 2010  

Zonnig

Start van de wandeling
   

Als we wakker worden is het weer al beter dan gisteren, er komt al een zonnetje. Bij de receptie wordt brood verkocht. Als ontbijt een echte franse Baguette.

Op de camping staat het gras hoog dus er wordt vandaag gemaaid. Dit hebben we al eens eerder op een camping gehad, heel de dag maaien. We hebben zeker een abonnementje.

Het weer ziet er goed uit dus we besluiten de camping te verlaten voor een mooie wandeling op de berg achter de camping. Direct bovenaan de camping staan de wandelbordjes. We kiezen de rondwandeling via ´la boule du diable´. Volgens het bordje een wandeling van 2 uur en een kwartier. De wandeling start direct met het bergopwaarts lopen. We proberen een rustig tempo aan te houden. Het pad blijft stijgen en stijgen. Marc kan op zijn GPS horloge zien hoeveel we stijgen en iedere paar minuten vliegen de meters omhoog.
Er komen steeds meer rotsen.

Beneden lagen er al veel stenen op het pad maar hoe hoger we komen hoe meer stenen er komen. We komen na verloop van tijd zelf op een stuk met alleen maar stenen, hier vandaan hebben we ook even een open zicht op het meer en de camping.

We blijven het pad volgen en de stenen op het pad worden uiteindelijk weer wat minder. Dit loopt een stuk prettiger.

Het pad blijft stijgen, het is een pittige klim naar de top. Uiteindelijk komen we dan op de kam van de berg. Hier ligt een grote steen met wat stenen er omheen. Een mooie rustplek vinden wij. We gaan in de schaduw van de bomen op de stenen zitten en nemen een flesje water en een versnapering.
Het blijft gelukkig droog.

Na de rustpauze beginnen we aan de tocht terug en deze is, hoe kan het anders na al dat stijgen, flink afdalen. Het eerste stuk is vrij steil naar beneden, dan komen we op een vlakker stuk met drassige passages.

Na verloop van tijd komen we in een stuk bos met meer loofbomen. Het pad is hier weer wat vlakker. Op een gegeven moment komen we bij een uitzichtpunt, hier hebben we nogmaals een open uitzicht op het meer en de camping.

Dan begint het echte afdalen, het pad dondert werkelijk naar beneden.

We moeten goed kijken waar we onze voeten neerzetten en opletten dat we niet slippen. We dalen in korte tijd af waar we met het stijgen een stuk langer over gedaan hebben.
Mooie vergezichten, met onderaan de camping

Het pad komt precies achter de receptie het bos uit. We lopen terug naar de camper en ploffen moe maar voldaan in de stoelen neer. Het was een mooie maar ook pittige wandeling van 7,8 Km.

Het uitzicht over Longemere

Overnachting:
Camping Les Jonquilles
Xonrupt Longemer
kosten 11 € per nacht incl stroom
N 48.06755 E 6.94845

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Duitsland
Maandag 31 Mei
Dinsdag 1 Juni
Woensdag 2Juni
Donderdag 3 Juni
Vrijdag 4 Juni
Zaterdag 5 Juni
Zondag 6 Juni
Maandag 7 Juni
Dinsdag 8 Juni
Woensdag 9 Juni
Donderdag 10 Juni
Vrijdag 11 Juni
Zaterdag 12 Juni
Zondag 13 Juni
Maandag 14 Juni
Dinsdag 15 Juni
Woensdag 16 Juni
Donderdag 17 Juni
Vrijdag 18 Juni
Zaterdag 19 Juni
Zondag 20 Juni
Maandag 21 Juni
Dinsdag 22 Juni
Woensdag 23 Juni
Donderdag 24 Juni
Vrijdag 25 Juni