|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Bretagne 2011
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Bretagne 2011 scheiding Donderdag 19 mei 2011

Donderdag 19 mei 2011
 
Saint Cast le Guildo


Ober oversteekplaats
   


Buiten schijnt het zonnetje al als we wakker worden maar de wind is nog net iets te fris om buiten te ontbijten. Tegen de tijd dat we het ontbijtboel opgeruimd hebben is het buiten heerlijk.

Tegen de middag besluiten we om te voet naar het dorp te lopen. We nemen heen de GR 34. We dalen bij de camping of richting de zee en gaan de GR 34 op. Het pad loopt langs de kust maar wel op enige hoogte. We hebben met grote regelmaat prachtige uitzichten op zee.

We komen bij de punt aan vlak bij de stad, hier gaat het wandelpad over in een soort boardwalk langs de kust tussen het strand en de rotsen waarop huizen staan. De boardwalk is niet op hout maar van beton. Zo te zien is het een vrij nieuw pad.
De betonnen boardwalk naar de stad.

Het begint direct bij de vrij grote plezierjachthaven. We lopen het pad uit wat eindigt bij het centrum van de stad.

Het centrum ziet er gezellig uit en er zijn aardig wat restaurantjes. We bestuderen de menukaarten en zien zowaar hier en daar een vegetarische salade op de kaart staan. We kiezen een restaurantje uit met het terras in de zon. Er zitten aardig wat mensen op het terras te eten. Marc kiest tartare de veau en ik natuurlijk de vega salade. Het eten is heerlijk.

Na de heerlijk lunch lopen we via een steile trap met haarspeldbochten tegen de rots op waartegen de stad gebouwd is en beginnen aan de terug weg. Nu lopen we de korte versie via de doorgaande wegen.

De haven van Saint Cast Le Guildo

De zon schijnt nog steeds volop en ondanks het windje wat er staat krijgen we het tocht best warm. Terug op de camping besluiten we om een heerlijke frisse duik in het zwembad te nemen. Daar koelen we wel vanaf en als we uit het water komen voelt de wind ineens een stuk kouder aan ;-).

Het was weer een heerlijke dag.

Voertuig van de reddingsbrigade.

Overnachting

Acsi camping Le Chatelet
15 € incl. zwembad
N 48°38’14 W 2°16’10

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Gastenboek

Dinsdag 17 mei
Woensdag 18 mei
Donderdag 19 mei
Zondag 22 mei
Maandag 23 mei
Dinsdag 24 mei
Woensdag 25 mei
Donderdag 26 mei
Vrijdag 27 mei
Zaterdag 28 mei
Zondag 29 mei
Maandag 30 mei
Dinsdag 31 mei
Woensdag 1 juni
Donderdag 2 juni
Vrijdag 3 juni
Zaterdag 4 juni