|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Bretagne 2011
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Bretagne 2011 scheiding Dinsdag 17 mei 2011

Dinsdag 17 mei 2011
 
Hirel - Dinard

Zonnig

We zien steeds meer palmbomen.
   


De zon schijn vanmorgen weer, het wordt bijna eentonig :-)

Vandaag hebben we maar weinig kilometers op de planning staan. We willen naar Dinard maar dan wel via de kustweg langs Cancale en St Malo.

De weg bied ons verschillende keren prachtige uitzichten. Jammer dat we met de camper bijna nergens mogen stoppen. Veel parkeerplaatsen langs de kust zijn voorzien van een hoogte balk waar we met onze camper niet onderdoor kunnen.

Op een klein weggetje zien we een parkeerstrook zonder hoogtebalk. Daar maken we direct gebruik van. Vanaf de parkeerplaats loopt en een pad door een akker naar de kust. Hier krijgen we een prachtig uitzicht op de baai waar het water laag is en de bootjes op het droge liggen.

Het doet ons denken aan de Pacific Rim op Vancouver Island. Hier dan in miniatuur. Na een korte wandeling langs de baai lopen we terug naar de camper en vervolgen we onze weg naar Dinard.
De bootjes liggen weer op het droge.

Het is 13.00 uur als we aankomen bij de Camping en ja hoor deze is natuurlijk dicht voor de middag rust, dat is toch iets waar we maar niet aan kunnen wennen. Gelukkig is de beheerster niet van de strikte openingstijden want we staan nog maar net door het raam van de receptie te gluren als ze achter ons opduikt. We mogen inchecken, onze Acsi pas afgeven en de rest regelen bij vertrek. Prima service ! Ze wijst ons wat plaatsen waar we kunnen staan en mogen daar zelf een plekje uitkiezen. We vinden een mooie plekje op een veld met vier plaatsen waar wij de 1e zijn (en zullen blijven).

We installeren de camper en genieten onder de luifel van een koud drankje.

Het strand ligt op 350 meter van de camping, althans dat staat in de gids. We nemen de fiets en rijden de camping af, recht tegenover de camping een klein straatje in dat vrij steil naar beneden loopt. We parkeren de fietsen bij de fietsenstandaard en lopen het laatste stukje via een stenen trap naar beneden. Daar ligt inderdaad een prachtig strandje in een baai. Voor de kust liggen diverse rotsen in zee.

Het ziet er mooi uit!

Mooi zand strand.

Er liggen zelfs wat mensen te zonnebaden. We voelen met onze tenen de temperatuur van het water, dat wordt zeker geen zwemmen…bbbbrrrrrr.

We lopen terug naar de fietsen en rijden richting het centrum van Dinard. Trappen hoeven we bijna niet want de weg loopt flink naar beneden, dat moeten we straks dus ook weer omhoog.

In het centrum bezoeken we eerst de Tourist Information voor een Plan de Cite. Met de kaart in de hand volgen we het wandelpad langs de kust. Ook hier krijgen we weer mooie vergezichten.  Voor de kust krijgen schoolkinderen zeil les. Er varen allemaal kleine bootjes een klein parcours, leuk om te zien. De kinderen hebben ook lol.
Leuke winkeltjes in Dinard.

Er zijn grote stukken van het wandelpad die in de luwte liggen, de begroeiing is hier dan ook tropisch. Er staan grote palmbomen. Een stukje verder lopen we door de straatjes van de stad terug naar de fiets. We komen een paar winkeltjes tegen, niet zo heel veel. We gaan ook niet op zoek maar gaan richting de camping. We moeten de berg immers weer op fietsen. In de laagste versnelling lukt het om de berg weer op te fietsen.

Terug op de camping puffen we uit met een drankje onder de luifel. Voor het avondeten stoken we de BBQ op. Na het eten lopen we naar het strand. Het water staat nu hoog en het strand is een stuk kleiner. We lopen langs het strand en over de rotsen een stukje van de GR. Langs de route ligt ook een Camping Municipal die direct aan zee ligt. De ligging is mooi maar de camping is sober. We moeten bij die camping weer terug via dezelfde weg want we kunnen vanwege het hoge water niet verder, de route ligt bij hoog water in zee. Al met al een lekkere avondwandeling.
Nog even genieten van de zon.

Ruimte genoeg op ons veldje.

Overnachting

Acsi camping La Touesse
15 € incl stroom ed.
N 48°37’51 W 2°5’3

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Gastenboek

Dinsdag 17 mei
Woensdag 18 mei
Donderdag 19 mei
Zondag 22 mei
Maandag 23 mei
Dinsdag 24 mei
Woensdag 25 mei
Donderdag 26 mei
Vrijdag 27 mei
Zaterdag 28 mei
Zondag 29 mei
Maandag 30 mei
Dinsdag 31 mei
Woensdag 1 juni
Donderdag 2 juni
Vrijdag 3 juni
Zaterdag 4 juni