|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Bretagne 2011
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Bretagne 2011 scheiding Woensdag 18 mei 2011

Woensdag 18 mei 2011
 
Dinard-Saint Cast le Guildo

Zonnig

Alleen maar mosselen
   


De zon schijnt weer. Het bestelde brood is nog niet door de bakker bij het restaurant afgeleverd. We moeten dus nog even wachten met het ontbijt. Na een 15 minuten is de bakker er dan en ontbijten we met een vers stokbrood.

Het pand wat vlak bij de camping ligt wordt vandaag verbouwd. Er zijn werklui bezig en die maken natuurlijk herrie. We waren van plan om vandaag hier te blijven (gisteren was het een heerlijk rustige camping) maar vanwege de bouwwerkzaamheden dichtbij gaan we tocht maar verder. Ik duik in de gidsen en Marc zet de fietsen op de camper. In de gidsen vind ik een leuke camping vlak aan zee, dat wordt ons doel. Weer niet veel kilometers maar we willen langs de kust rijden. De TomTom geeft aan dat we over 26 kilometer meer dan een uur gaan doen.

Aan zee zien we een witte reiger.

Het is weer een mooie route. Het venijn zit hem in de staart wordt wel gezegd, hier dus ook. Het laatste stukje van de route worden we door smalle straatjes gestuurd die steil omhaag gaan, de motor van de camper moet er even tegenaan. Helemaal aan het einde van het laatste weggetje ligt de camping. Het is het klimmen waard geweest.

We worden vriendelijk ontvangen en mogen een plaatsje uitzoeken. We lopen de camping op en vinden achteraan een prachtige plek met direct zicht op zee. Het lijkt net een paradijsje.  Het eerste uur genieten we van het mooie uitzicht en het heerlijke weer.

Als we zien dat er palen boven het zeewater uitkomen, zien we dat we vlak bij een hele grote mosselbank staan. We besluiten nog even te wachten tot het water lager is. We zien al snel een groter stuk van de palen. Als er stukken droogvallen gaan we kijken.

De mosselbanken worden langzaam zichtbaar

Met de wandelschoenen aan gaan we via de zijpoort van de camping naar het strand. Het is een aardige wandeling met wat stijgen en dalen. We komen uiteindelijk op het strand.

Het water is nog niet op de laagste stand en we moeten daarom nog over wat rotsen klimmen om bij de mosselpalen te komen.

Er staan heel veel rijen met palen. Als we dichtbij komen zien we dat de palen vol zitten met mosselen. Echt iedere paal zit van boven tot onder vol. We lopen tussen de palen door en zien een stukje verderop een tractor met twee mensen die lege palen aan het voorzien zijn van nieuwe touwen met net er omheen waarin hele piepkleine mosseltjes zitten. Ze snijden stukken van een lang touw en wikkelen dat om de palen heen. Ze zijn haastig aan het werk. Waarschijnlijk willen ze alle palen gedaan hebben voordat het water weer opkomt.
Onder water staan palen van ongeveer 2,5 mtr. hoog.

We struinen tussen de palen door en zien hier en daar wat vogels gebruik maken van het lage water. Ze vissen in het ondiepe water en de poeltjes naar vis en ander lekkers, althans dat denken wij ;-).

Voor de terugweg gaan we op zoek naar een korter pad en dat vinden we in de hoek van het strand en de rotsen. Het is geen gemakkelijk pad maar we komen boven. Nu we toch aan de wandel zijn lopen we ook maar gelijk de berg op. Boven worden we beloond met een prachtig uitzicht over de zee, de droog gevallen baai met de mosselpalen.

Terug op de camping genieten we in de zon van het uitzicht en zien het water weer langzaam opkomen waardoor de mosselpalen weer ‘ verdwijnen’  in de zee.

De palen zitten aardig vol !

Een pachtige plek, met een nog mooier uitzicht.

Overnachting

Acsi camping Le Chatelet
15 € incl. zwembad
N 48°38’14 W 2°16’10

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Gastenboek

Dinsdag 17 mei
Woensdag 18 mei
Donderdag 19 mei
Zondag 22 mei
Maandag 23 mei
Dinsdag 24 mei
Woensdag 25 mei
Donderdag 26 mei
Vrijdag 27 mei
Zaterdag 28 mei
Zondag 29 mei
Maandag 30 mei
Dinsdag 31 mei
Woensdag 1 juni
Donderdag 2 juni
Vrijdag 3 juni
Zaterdag 4 juni