Noorwegen 2008
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Noorwegen 2008
Iemand zijn anker verloren?
Zondag 1 juni 2008  
Arenda - Hanstholm

Zonnig

Iemand zijn anker verloren?
 
25°

We worden net even na 8.00 uur wakker van het zonnetje. Het ziet er buiten lekker uit.

Na het ontbijt lopen we nog even naar het strand. Het weer is vandaag ook weer heerlijk, er staat een windje maar dat is wel lekker met deze temperatuur.

Net voor 10.00 uur rijden we de camping af, we rijden weer door het mooie groene, glooiende landschap. We hebben besloten de 1e 100 km snelweg te nemen en dan binnendoor naar Hanstholm te rijden.

We zien op onze thermometer dat de temperatuur buiten snel oploopt. De diesel in de tank droogt ook op, net voor Vejle gaan we tanken. Hier kunnen we ook gratis lozen. Nog een klein stukje snelweg en dan gaan we de lokale weg op richting Viborg. Het landschap is ook hier prachtig. We moeten onze indruk van Denemarken goed bijstellen sinds ons bezoek in 2005. Toen hebben we alleen snelweg gereden en vonden we Denemarken wel heel erg op Nederland lijken. Nu zien we een heel andere kant van Denemarken, en die is heel mooi. Standplaats in Halstholm
Standplaats in Halstholm

We maken verschillende stops om even in het zonnetje te zitten of een klein wandelingetje te maken.

Heerlijk even lezen en genieten van de zon.

Om 14.30 uur komen we aan in Hanstholm. We gaan direct op zoek naar een plekje. Er is helaas geen echte camperplek, maar we vinden een mooie parkeerplaats boven op een hoge duin. We hebben uitzicht op de haven en de zee. Er staat hier ook weer een lekkere wind zodat het nog enigszins aangenaam is want uit de wind loopt de temperatuur op tot boven de 30 graden.

We zijn op weg naar de noorden maar hebben hier temperaturen van het zuiden van Europa. Het is goed toeven hier.

Heerlijk even lezen en genieten van de zon.

Na het eten maken we een wandeling door de duinen en lopen langs de kust terug naar de haven.

Hier is ook op zondag bedrijvigheid. Vissers zijn hun netten aan het boeten.

Via een hele lange trap komen we weer boven bij de camper.

We installeren ons met een biertje, cola en een lekker vers stokbroodje en kaasje aan de picknickbank om de zon in de zee te zien zakken. Het is een prachtig gezicht, we zien de zon steeds verder zakken en het laatste stukje gaat erg snel. Het is 22.15 uur als we het laatste stukje zien verdwijnen.

Werken op zondag!
Werken op zondag!

Het is weer een heerlijke dag geweest met mooi weer en een prachtige plaats om te overnachten. (GPS 57.11684 N 8,59596 E)

Om 22:00 uur zakt hij dan eindelijk in de zee.
Om 22:00 uur zakt hij dan eindelijk in de zee.

Route

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag