Frankrijk 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Frankrijk 2007
1 September 2007
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Frankrijk 2007 scheiding Dinsdag 11 September 2007

Klik voor een vergroting
Dinsdag 11 sept 2007  
Chatillon - Monnet la-Ville

Zonnig

Rode bonen ?
   

Als we wakker worden is het weer prachtig weer. Marc haalt het brood bij de receptie dat we gisteren besteld hebben. Als hij terug is zetten we tafel in het zonnetje en ontbijten op het gemak. Vandaag willen we op deze camping blijven staan en van het lekkere weer genieten.

Omdat we niet de hele dag voor de camper willen blijven zitten gaat Marc aan de eigenaar van de camping vragen of er een mooie wandeling in de buurt is. Hij krijgt een kaartje met een wandeling naar een uitzichtpunt boven het dorp. We besluiten deze wandeling te gaan doen.

Met genoeg water en wat te eten gaan we op pad. De wandeling loopt eerst langs een weggetje maar al gauw gaan we rechtsaf een wandelpad op. Het pad loopt langzaam omhoog tussen bramenstruiken en buxusbomen door. We wisten niet dat buxusbomen zo groot konden worden. Helaas voor Marc zijn de bramen aan de struiken niet rijp en kan er niet gesnoept worden.

De begroeiing langs het pad wordt hoger en dichter en we kunnen het dal niet meer zien. Hier en daar is er een kleine opening waardoor we een blik op het dal kunnen werpen. We zien dat we steeds hoger komen en het uizicht wordt mooier.

Het laatste stukje naar het uitkijkpunt moeten we flink klimmen, het gaat steil omhoog. Uiteindelijk komen we uit op een klein veldje met een heel groot Jezus beeld dat over het dorp en het dal uitkijkt. We rusten wat uit en gaan daarna weer naar beneden.

Klik voor een vergroting
Twee standbeelden ?

Wat we net gestegen zijn moeten we nu weer dalen en ook dat is pittig. Na een poosje zien we een pad dat, denken we, sneller in het dorp uitkomt. We volgen het en komen uiteindelijk bij iemand in de achtertuin uit. Met een onschuldige blik lopen we snel door het dorp in.

Klik voor een vergroting

In het dorp is niet veel te beleven. Ook hier is weer een soort romeins badhuis in het midden van dorp. er staan alleen zoveel bloemen omheen dat je bijna niets meer van het bad ziet. We lopen het laatste stukje langs de weg terug naar de camping. Onderweg worden we nog een stukje gevolgd door een schattig katje.

Terug op de camping wil Marc toch graag op een ander plekje gaan staan omdat we nu de zon 's ochtend niet direct voor de camper hebben. We maken de camper rijklaar en gaan op zoek naar een plekje.

Het huis van de burgermeester

Dat moet lukken want de camping is bijna leeg. We rijden rond en zoeken een vlak plekje.
Marc parkeert de camper op verschillende plaatsen maar niets is recht. Als we zo'n beetje alle plaatsen gehad hebben, en dat zijn er erg veel, dan is hij zat en geeft een poep gas, zo de camping af.

Oeps, nu moeten we onverwachts op zoek naar een nieuwe camping. We rijden verder richting Lac de Chalain. Aan dit meer liggen ook campings maar deze zijn redelijk prijzig dus we rijden nog een klein stukje verder. In Monnet la Ville vinden we een kleine maar leuke camping.

We zoeken een plekje waar we van s' morgens vroeg tot s' avond laat de zon hebben. Het uitzicht is prachtig. We kijken uit op een klein dal met wielanden en bos. Op de volgende heuvel staat een kerk. Als we voor de camper zitten dan lijkt het net een plaatje uit een boek.

Klik voor een vergroting
Uitzicht op de kerk

Vanavond willen eens even lekker uit eten. Marc had in het dorp een restaurant gezien. Het is vlak bij de camping dus we lopen er op het gemak naartoe. Na enige inspectie om het restaurant heen, blijkt het gesloten te zijn. Dat is jammer we hadden nu net zin in een lekkere maaltijd. Dan maar weer terug naar de camper want in het dorpje is verder niets te vinden dat op een restaurantje lijkt.

Terug bij de camper rapen we wat bij elkaar voor het avond eten en eten lekker buiten in de laatste zonnenstralen.

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

2 September 2007
3 September 2007
4 September 2007
5 September 2007
6 September 2007
7 September 2007
8 September 2007
9 September 2007
10 September 2007
11 September 2007
12 September 2007
13 September 2007
14 September 2007
15 September 2007