Frankrijk 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Frankrijk 2007
1 September 2007
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Frankrijk 2007 scheiding Zondag 2 September 2007

Klik voor een vergroting
Zondag 2 sept 2007  
Monthermé - Nixville-Blercourt


Mooie windwijzer
   

We zijn vroeg wakker maar hebben prima geslapen. Voor het ontbijt lopen we naar de bakker. Deze is vroeg open en we kopen een stokbrood en twee croissants. Lekker Frans!

Terug in de camper smullen we van het verse brood. Na het ontbijt gaan we een wandeling maken. We hebben gisteren bij onze zoektocht naar een garage een wandelroutekaart meegenomen bij de VVV. Net over de brug begint een wandeling naar 'La Roche de sept Heures' vrijvertaalt, de rots van het zevende uur.

De wandeling begint goed. We moeten een hele lange steile trap op. Als we boven komen hebben we direct een mooi uitzicht op de rivier en onze camper!. We dachten dat we het ergste gehad hadden maar als we aan het einde van de bewoonde wereld komen begint het echt stijgwerk. Deze wandeling wordt een aanslag op onze kuiten. Eenmaal boven is het uitzicht op de rivier en het dal er omheen schitterend. De ochtendmist is opgetrokken en de zon probeert er doorheen te komen. Na de top dalen we aan de andere kant van de rotspartij weer naar beneden. De heide bloeit prachtig en in het bos ruikt het al naar de herfst. We zouden bijna vergeten dat we ook nog een autoprobleempje hebben. Klik voor een vergroting
Uitzicht op Montherme

Na de ochtendwandeling gaan we op weg. We rijden richting een grote plaats in de hoop dat daar iets open is waar we koelvloeistof kunnen kopen.

We rijden richting Verdun. De omgeving is prachtig maar we genieten er niet zo erg van. Marc blijft maar staren naar de temperatuurmeter. Het gaat nog goed. De weg gaat een stuk verder wat meer door heuvelachtiggebied en er komen zelfs kleine bergen. Nu gaat de temperatuur oplopen. Gelukkig zijn we bijna bij Verdun.

In Verdun gaan we op zoek naar een benzinepomp of winkel die open is. Het zit ons vandaag niet mee. Het is nergens koopzondag. Op het industrieterrein stoppen we. Marc gaat het dan toch maar zelf proberen.

Om de temperatuur wat lager te krijgen verbind hij de ventilatoren door zodat deze constant aan blijven. Na veel zoeken en proberen lukt het Marc om het juiste relais te vinden. Vol goede moed gaan we verder. We willen doorrijden tot de eerst volgende camperplaats. Volgens ons navigatieprogramma is er tien km verder een Fiat garage, we hopen dat ze daar morgen onze problemen kunnen oplossen.

Om de temperatuur van de motor laag te houden zetten we de kachel ook maar aan. Ramen open en rijden dan maar. We lachen erom maar leuk vinden we het natuurlijk niet. Maar het helpt en de motortemperatuur blijft acceptabel.

In een klein dorpje komen langs een benzinepomp die open is.We tanken en kopen een kan koelvloeistof van vijf liter. Marc gooit de vloeistof er in. De hele kan gaat erin. Als alles er in zit zien we dat het aan de voorkant van de radiator weer uitdruppelt. Grrrrr er zit een gaatje in de radiator. Waarschijnlijk is er een steentje ingeslagen. Dat zal nog wat worden om gerepareerd te krijgen. Hopen dat de Fiatgarage ook radiatoren heeft. Nu gauw verder voordat alle koelvloeistof bij de pomp op de grond ligt.

We hebben de coordinatoren van de camperplaats in ons navigatiesysteem gezet en het adres in de TomTom. De route is mooi en we komen al snel bij het dorpje waar we moeten zijn. We rijden het dorpje binnen en volgen de routebeschrijving. Marc manouvreert de camper door een klein straatje. De Tom Tom roept: bestemming bereikt. We zoeken het straatje af maar zien echt nergen plaats voor 6 campers. Oeps. We zien een passant en vragen in ons beste Frans de weg. de man is behulpzaam maar rattelt zo snel dat we het al snel niet meer kunnen volgen. Ne pas de problem, de man biedt aan voor ons uit te rijden. dat slaan we niet af. Met wat gas op de plank kunnen we de man goed bijhouden. Als op de goede weg zitten geeft de man nog wat aanwijzingen. Nu moet het lukken. En jah hoor een paar kilometer verder vinden we de camperplaats.

Klik voor een vergroting Het is een plaats bij de boer. Netjes naast de schuur op een stuk vlak beton is er plaats voor 6 campers. We zijn de eerste en worden al snel welkom geheten door de boerin. De plaats kost 5 euro per nacht inclusief water, stroom en sanidump. We hebben een mooi plekje met uitzicht op het weiland waar wat schapen en pony lopen.
Uitzicht op grazende schaapjes

Met een boekje en wat snaps genieten we van het mooie weer en de omgeving. Na het eten gaan we een wandelingtje maken. Blercourt is een klein gehuchtje. Er is onderweg van alles te zien. Oude boederijen, nieuwe huizen en zelfs een brandweerkazerne waar volgens ons al sinds 1930 geen auto meer uitgekomen is.

Ondanks onze autopech is het een mooie dag, we hopen dat onze problemen morgn opgelost zijn.

Klik voor een vergroting
Kamperen bij de boer

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

2 September 2007
3 September 2007
4 September 2007
5 September 2007
6 September 2007
7 September 2007
8 September 2007
9 September 2007
10 September 2007
11 September 2007
12 September 2007
13 September 2007
14 September 2007
15 September 2007