Frankrijk 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Frankrijk 2007
1 September 2007
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Frankrijk 2007 scheiding Zaterdag 1 September 2007

Klik voor vergroting
Zaterdag 1 sept 2007  
Nederland - Monthermé


Effe een stop onderweg
   

Rond 11.00 uur vertrekken we thuis om voor twee weken op pad te gaan met onze camper. Dit wordt onze eerste lange reis.

Via Antwerpen richting Brussel. Bij Brussel merken we dat de klingelateur erg snel tikt als we recht aangeven. We stoppen op een parkeerplaats. Marc geeft een klap op het knipperlicht en het probleem is verholpen. We herinneren ons dat de laatste keer dat we op deze parkeer plaats gestopt zijn, een paar jaar geleden met zomervakantie, ik met de auto was en Marc met de motor. Toen regende het heel hard, gelukkig is het nu droog en schijnt het zonnetje.

Na deze korte stop gaan we weer verder. Het is druk op de weg maar hoe verder we Belgie in gaan hoe minder druk het wordt.

Bij Namen gaan we de snelweg af richting de grens met Frankrijk bij Givet. Het binnendoorrijden is een stuk leuker en er is veel te zien. Het weer is prima en alles ziet er met zonnetje mooi uit.

We rijden door een mooi landschap en leuke stadjes langs de Maas. Het wordt al aardig heuvelachtig. Onze camper trekt het allemaal prima, hij zoeft zo omhoog.

Klik voor een vergroting In Monthermé stoppen we voor onze eerste overnachting. We parkeren de camper en zien rook onder de motorkap vandaan komen. Oeps...wat is dat? Marc maakt de kap open en we zien dat alles nat is. Na enig onderzoek blijkt het koelvloeistof te zijn. We hebben helaas geen verstand van auto's. Marc weet nog wel dat de temperatuur van de motor de hele reis goed is geweest, het probleem is dus net ontstaan. Marc belt de garage in Nederland en vraagt om advies. We moeten rustig wachten tot alles afgekoeld is en dan opnieuw kijken.
Even lekker lezen!

We zijn er niet gerust op en gaan toch maar op pad om een garage te zoeken. Helaas is alles al dicht en zullen we moeten wachten tot maandag. We gaan terug naar camperplek en genieten aan de over van de maas van het zonnetje. We maken er maar het beste van en kijken morgen wel wat we aan het probleem kunnen doen.

De camperplaats stroomt langzaam vol. Er staan aan het begin van de avond zeker 10 tot 12 campers. De camperplaats is aan een doodlopend straatje aan de oever van de Maas. Tegenover ons is een feestzaal, aan de architectuur te zien stamt deze uit de jaren 60. De verf is er wat afgebladderd maar de zaal doet nog dienst. Dat weten we omdat er rond de klok van negen een hele kolone bruiloftsgasten arriveert. Oeps dat wordt een feestje....en een feestje zorgt voor lawaai tot in de late uurtjes. Helaas. Klik voor een vergroting
Het feest kan beginnen...

Als we na een uurtje buiten allerlei activiteiten horen zien we dat alle andere campers vertrekken. Waarschijnlijk hebben deze camperaars geen zin in herrie. We dubben wat we nu zullen doen. We willen eigenlijk niet te ver meer rijden met onze motorpech. Even verderop aan het weggetje staat nog één camper. We besluiten om daar maar bij te gaan staan. We vertrekken van de aangewezen camperplaats en rijden wat verder. Hier horen we niets meer van het feest en het is een prima plekje.

Klik voor een vergroting
Standplaats in Montherme

 

| Gastenboek | Volgende dag

2 September 2007
3 September 2007
4 September 2007
5 September 2007
6 September 2007
7 September 2007
8 September 2007
9 September 2007
10 September 2007
11 September 2007
12 September 2007
13 September 2007
14 September 2007
15 September 2007