Frankrijk 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Frankrijk 2007
1 September 2007
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Frankrijk 2007 scheiding Maandag 3 September 2007

Klik voor een vergroting
Maandag 3 sept 2007  
Blercourt - Bulgneville


Roland aan het solderen
   

We worden wakker van de regen op het dak. Helaas geen mooi weer vandaag. Het is een stuk kouder dan gisteren. Niet fijn maar goed voor de motortemperatuur zullen we maar denken.

Rond de klok van 10 uur rijden we richting de Fiat garage net onder Verdun. Het lukt ons aardig om in het frans uit te leggen wat het probleem is. Aan de gezichtsuitdrukking van de monteur zien we al dat het waarschijnlijk een hle klus gaat worden. Hij volgt ons naar onze camper, kijkt en vraagt om de autopapieren. In het kantoor van de garage gaat hij in de computer op zoek naar een nieuwe radiator. Helaas is deze in heel frankrijk niet op voorraad. Onze stemming daalt, wat nu.

De medewerker is zo attent om ons naar en reparateur van radiatoren door te verwijzen. Hij schrijft de naam en plaats van het bedrijf voor ons op en schrijft erbij naar wie we moeten vragen, Hij zegt dat we maar moeten zeggen dat Jean-Paul (hoe kan het ook anders in Frankrijk) van de Fiat garage ons gestuurd heeft.

Toevallig ligt het bedrijf Radiateurs 55 op onze route, het is ongeveer 10 km rijden. Het bedrijf ziet er niet al te modern uit, maar wie niet waagt wie niet wint. We rijden de camper het erf op. Het bedrijf bestaat uit twee oude loodsen. De werkplaats is in de grote loods. Alles is er zwart van het vet en de olie. In de opening staan twee heren. we leggen uit wie ons gestuurd heeft en wat het probleem is.

Een van de heren, duidelijk de monteur, loopt mee en kijkt naar de radiator. Er volgen veel franse woorden in een vlot tempo. We begrijpen dat de man het zal proberen te repareren. We zijn zo blij dat we niet eens vragen wat het gaat kosten.

Terwijl de monteur op zoek gaat naar het juiste gereedschap beseffen we dat we waarschijnlijk te weinig contant geld hebben. We vragen op het kantoor, de andere oude loods of we kunnen pinnen. Nee, helaas. De man verteld ons dat we bij het postkantoor kunnen pinnen. Ik ga op pad terwijl Marc bij de camper blijft.

Terwijl ik op weg ben naar de pinautomaat voorziet Marc de monteur van ons gereedschap om het een ander te demonteren aan onze camper. We hebben dus wel het juiste gereedschap om de camper te slopen, nu nog maken.

Als ik na ongeveer 15 minuten terugkom is het gaatje in de radiator gesoldeerd en is het probleem opgelost. C'est tres vite!!! De monteur vult onze lege radiator en daarna ook nog de lege jerry can van gisteren.

Voorzichtig vragen we naar de kosten.....40 euro. Nou dat vinden we een klein prijsje voor het oplossen van ons probleem. Opgelucht verlaten we het terein en gaan weer op weg om vakantie te vieren.

Ons probleem is opgelost, maar het weer werkt nog niet mee. Het regent nog steeds maar toch genieten we van de omgeving. We rijden richting Commercy, daar willen we boodschappen doen.

Rons 12.30 uur komen we aan bij de Intermarche in Commercy. Zodra we de lege parkeerplaats zien beseffen we ons dat de winkels in Franrijk tussen de middag dicht zijn. We besluiten toch maar even te stoppen voor een lunch in de camper. Buiten regent het nog hard. Na de lunch verder naar Neufchateau. Tegen de tijd dat we daar zullen zijn, zijn de winkels weer open.

In Neufchataeu slaan we de nodige boodschappen in en gaan daarna weer verder. Onze eindbestemming voor vandaag is Bulgneville.

De camperplaats in Bulgneville ligt aan een grote vijfer cq plas. Het is een vernieuwde camperplaats met mooie facaliteiten (water en sanidump). De coördinatoren van de website www.Campercontact.nl verwijzen nog naar de 'oude' plaats een stukje verder.

Het is droog geworden en na het eten maken we een wandeling rondom de plas. Alles is net opgeknapt en alles ziet er picobello uit, nieuwe aanplant en mooie wandelpaden.

Terug bij de camper gaan we aan de slag met de site. Door de autoproblemen zijn we nog niet begonnen en nu moeten we drie dagen bijwerken. Dat lukt!! Nu hopen we morgen op een goede internetverbinding zodat we alles kunnen up-daten.

*Helaas zijn er door een foutje geen foto's van deze dag

 

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

2 September 2007
3 September 2007
4 September 2007
5 September 2007
6 September 2007
7 September 2007
8 September 2007
9 September 2007
10 September 2007
11 September 2007
12 September 2007
13 September 2007
14 September 2007
15 September 2007