Frankrijk 2007
|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Frankrijk 2007
1 September 2007
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Frankrijk 2007 scheiding Donderdag 6 September 2007

Klik voor een vergroting
Donderdag 6 sept 2007  
St Piont Lac - St Laurant en Gr

Zonnig

Samen alleen
   

Als we wakker worden voelen we dat het vannacht afgekoeld is. Toch maar heel even de kachel aan. Buiten schijnt de zon al. Het water van het meer is warmer dan de buitenlucht en zorgt voor een stoomlaag boven het meer. Prachtig om de zien.

Ik ga te voet brood halen in het dorpje. Als ik terugkom gaan we eerst wat foto's maken van de mist. De zon schijnt al flink waardoor de mist snel oplost. Na de fotosessie gan we ontbijten met een lekker vers stokbroodje.

We willen in deze omgeving blijven en besluiten naar de eerst volgende camping aan het meer te rijden. Onderweg zien we een afslag richting Fort de Joux. Omdat we vandaag niet veel km in de planning hebben nemen we de afslag en rijden naar Fort de Joux.

Klik voor een vergroting
Een mooi gezicht die stoom

Vanaf de parkeerplaats moeten we een stukje omhoog lopen. Deze korte wandeling is zo vroeg op de morgen een flinke aanslag op onze kuiten. Maar het is het waard. Het fort is reusachtig en wordt op dit moment op veel plaatsen gerestaureerd. Het is laagseisoen en daarom zijn er alleen rondleidingen in de middag. De suppoost is zo vriendelijk om ons een glimp binnen de poort te laten zien en kort wat over de geschiedenis van het fort te vertellen. Er wordt al 7 jaar gerestaureerd en het zal nog 7 jaar duren voordat toeristen zonder gids het fort kunnen bezoeken.

Klik voor een vergroting

Terug bij de camper beginnen we aan de afdaling. Het Fort ligt op een flinke berg en de weg naar beneden is best steil. We komen goed beneden en vervolgen onze weg langs het meer. Als we bij de camping komen die we op het oog hebben stappen we uit voor een kleine inspectie. Het waait aan deze kant van het meer erg hard en het is nog vroeg.

We plannen daarom een route naar St Laurent en Grandvaux en kiezen een weg die langs Source de Doubs gaat. Hier zijn we al eens eerder geweest maar dat was nog in het tijdperk van fotorolletjes.

Fort de Joux

Bij Source de Doubs maken we een korte wandeling boven de bron langs. Het is toch wel bijzonder dat het water hier vanuit een gat de rotswand omhoog komt. De zon schijnt nog steeds en daardoor ziet alles er mooi uit.

Niet ver bij de Source de Doubs vandaan ligt de camping. De camping ziet er netjes uit, de vriendelijke dame bij de receptie staat ons in half frans en half nederlands te woord. We mogen zelf een plaatsje kiezen. We zoeken een mooie plek waar we nog tot laat zon hebben. Ook op deze camping is het rustig en veel caravans zijn al ingepakt voor de winter. Hier en daar staat een camper.

Omdat het weer nog steeds zo mooi is gaan we een wandeling maken. Aan het einde van de camping is een startpunt van een aantal wandelingen. We kiezen een wandeling die door de bossen en weilanden naar het centrum van het dorp loopt. De natuur is prachtig er bloeien nog veel bloemen. De wandeling loopt onder andere door een weiland met koeien. In het gras staan veel distels, de één nog groter dan de andere. Klik voor een vergroting
Pluisjes gooien in de wind.

Als we in het dorp aankomen doen we gelijk wat boodschapjes en lopen terug naar de camping. Het wordt misschien saai maar ook deze dag was weer prachtig. Misschien dat we hier morgen nog een dagje blijven.

Klik voor een vergroting
Uitzicht vanaf de wandeling bij de "Source de Doubs"

 

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

2 September 2007
3 September 2007
4 September 2007
5 September 2007
6 September 2007
7 September 2007
8 September 2007
9 September 2007
10 September 2007
11 September 2007
12 September 2007
13 September 2007
14 September 2007
15 September 2007