|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Normandie 2010
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Normandie 2010 scheiding Maandag 13 September 2010

Maandag 13 sept. 2010
 

Tourlaville - Barneville plage


Een bloempje...
   

We hebben gisteren al gezien dat er hier in de buurt geen bakker zit. We nemen daarom een ontbijt reep en gaan op weg. Onderweg komen we vast wel een bakker tegen.

We rijden via Cherbourg richting Cap la Hague. Cherbourg is een grote stad, we komen dan ook snel een grote supermarkt tegen. Daar doen we boodschappen en nemen gelijk een lekker vers stokbrood mee. We tanken hier ook gelijk. We blijven de kust volgen en rijden soms over hele smalle weggetjes met hoge hagen er langs, het lijkt af en toe Engeland wel.

In Le hare maken we een stop en gaan op een muurtje in de zon zitten. In de haven krijgt de plaatselijke jeugd zeilles, het lukt de een wat beter dan de ander en we lachen om de botsingen die af en toe plaatsvinden.

Wel grappig, zeilen met de gehele klas.

Na deze leuke tussenstop rijden we verder naar Cap le Hague. Het plaatsje is heel klein. We nemen een kijkje in de Office du Tourist. Daarna maken we een korte wandeling over het pad langs de kust. De kust is hier erg ruig en het water spat hoog te de rotsen op. De vuurtoren ligt hier in zee en kunnen we dus niet bezichtigen. We lopen terug naar de camperparkeerplaats en volgen de weg verder naar Veauville. De kustweg is smal en er liggen leuke kleine huisjes langs met mooie tuinen waarin veel hortensia´s steen die volop bloeien.

Via een grotere D weg komen we in Barneville Plage waar we de camping opzoeken die we in de ACSI gids hebben gevonden. De camping is rustig en het veld voor de doortrekkers is erg rustig. Nadat we alles geïnstalleerd hebben gaan we te voet naar zee. Het is volgens de folder 300 meter, maar we lopen en lopen en komen dan veel verder dan 300 meter inderdaad bij zee. Het is erg stil en de boulevard bestaat uit grote vakantiehuizen uit de jaren 70, alles is verlaten en heeft een triestige uitstraling. Het centrum is uitgestorven en winkels zijn er nauwelijks te vinden. Het is een dooie boel.
Je kan er helaas niet bij komen.

We lopen via het strand terug naar de camping. Dit is het eerste stukje Normandie wat ons niet echt kan bekoren. Morgen weer op zoek naar mooiere plekjes!

Overnachting
Camping Yelloh! Village les Vikings
Kosten Acsi tarief 13€ incl stroom
N 49°21’51 W 1°45’13

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Normandie
Gastenboek

Donderdag 2 Sept
Vrijdag 3 Sept
Maandag 6 Sept
Dinsdag 7 Sept
Woensdag 8 Sept
Donderdag 9 Sept
Vrijdag 10 Sept
Zaterdag 11 Sept
Zondag 12 Sept
Maandag 13 Sept
Dinsdag 14 Sept
Woensdag 15 Sept
Donderdag 16 Sept
Vrijdag 17 Sept