|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Normandie 2010
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Normandie 2010 scheiding Zondag 12 September 2010

Zondag 12 sept. 2010
 
Arromanches les Bains – Tourlaville

Zonnig

American flag
   

Om 8.00 ga ik brood halen. We willen vroeg vertrekken om vandaag de American Cemetery te bezoeken.

We rijden van Arromanches naar Colleville waar de begraafplaats ligt. Voor het Visitor center ligt een grote parkeerplaats met een apart gedeelte voor campers. We kunnen de begraafplaats alleen betreden via het Visitor center. Daar worden we uitgebreid gecontroleerd door Amerikaanse bewaking, Marc moet zelfs alles uit zijn cameratas halen.

Nadat alles in orde wordt bevonden lopen we door naar de ontvangst ruimte waar wat informatiefolders liggen. Via een trap naar beneden komen we in de kelder waar een tentoonstelling is. We bekijken deze op het gemak. Het heeft een Amerikaans tintje maar maakt ook veel indruk. We lopen richting de uitgang die uitkomt op het voetpad die naar de begraafplaats leidt.

Het is een enorm grote begraafplaats met 9.386 witte kruizen. We worden er allebei wel even stil van.
De entree van de begraafplaats.

Allemaal mannen die hun leven gelaten hebben voor de vrijheid van Europa. Alles is keurig onderhouden en rechts van de begraafplaats is er zicht op zee en in de verte Omaha beach.

Na het indrukwekkende bezoek aan de begraafplaats rijden we door naar Point du Hoc. Hier is een hele grote parkeerplaats voor het infocentrum. Er staan verschillende auto's en camper maar het is nog lang niet vol. Bij het info centrum staat aangegeven dat een groot deel van het terrein en de bunkers op dit moment gerestaureerd worden. We lopen via een wandelpad naar de kust. We zien onderweg al diverse grote kraters in de grond. Op het veld aan de kust zijn nog meer kraters te zien, deze allemaal als gevolg van de bommen die ingeslagen zijn.
Enorme kraters op pont du hoc

De grote bunkers zijn inderdaad afgezet met hekken waardoor we ze niet kunnen bezoeken. Van twee bunkers kunnen we de resten nu wel van dichtbij bekijken. De kust is hier aan het afbrokkelen waardoor we niet 'over de rand' kunnen kijken. Aan deze klif zijn bij de invasie de soldaten omhoog geklommen aan touwen.

Na ons bezoek aan Point du Hoc rijden we verder naar St. Mere egilse, daar is tijdens de landing op D-day een parachutist, John Steele, aan de kerkklok blijven hangen met zijn parachute. Heden ten dagen hangt er nog een pop. De kerk ligt op een plein waar ook een speciale camperplaats is. Overdag is het parkeren gratis, overnachten kost 5€. We parkeren de camper. Bij de bakker op het pleintje rond de kerk kopen we een lekker broodje wat we op een bankje op het plein opeten. We nemen ook een kijkje in de kerk. Hierna lopen we terug naar de camper.
Nog steeds hangt er een pop als eerbetoon.

We volgen de weg langs de kust richting St. Vaast. De parkeerplaats waar we de camper mogen parkeren staat vol, we kunnen geen plekje vinden. We rijden dus maar door naar Barfleur, volgens onze info is daar ook een camperplaats. Helaas ook daar staat het vol en mogen verder nergens parkeren met de camper. Het stadje en het haventje zien er leuk uit maar we kunnen het alleen bekijken vanachter onze ramen ;-(.

We rijden dus weer verder naar de volgende plaats. Gatteville ligt op het puntje van de kust met een mooie vuurtoren. We kunnen de camper dan eindelijk parkeren. Het weer is nog steeds prachtig maar hier staat wel een flinke wind. We besluiten om de 72 meter hoge vuurtoren te beklimmen na betaling van het entreegeld. De vuurtoren heeft 365 treden, 52 raampjes en 12 etages (365 dagen, 52 weken en 12 maanden,). Het is een flinke klim maar als we boven komen is het de moeite waard geweest, we hebben een prachtig uitzicht over land en zee.
Vanaf 72 meter hoogte heb je een mooi uitzicht.

Weer beneden besluiten we toch een ander plekje voor de nacht te zoeken, het waait hier net iets te hard. Onderweg komen we langs een drooggevallen haventje. We maken hier een paar mooie foto´s. we rijden verder naar Tourlaville waar naast de brandweerkazerne een camperplaats is. Een prima plekje voor de nacht. We lopen de duin over naar het strand, daar zit een strandtent waar veel Fransen zitten te eten…wij dus ook!

Het was weer een prachtige dag!

Elke avond liggen de bootjes droog.

Overnachting
Camperplaats Tourlaville
Gratis ovenachting en gratis lozen
N
49.65398 E -01.56606

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Normandie
Gastenboek

Donderdag 2 Sept
Vrijdag 3 Sept
Maandag 6 Sept
Dinsdag 7 Sept
Woensdag 8 Sept
Donderdag 9 Sept
Vrijdag 10 Sept
Zaterdag 11 Sept
Zondag 12 Sept
Maandag 13 Sept
Dinsdag 14 Sept
Woensdag 15 Sept
Donderdag 16 Sept
Vrijdag 17 Sept