|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
Normandie 2010
U bevindt zich hier : Home scheiding Index Normandie 2010 scheiding Dinsdag 7 September 2010

Dinsdag 7 sept. 2010
 

Honfleur

Zonnig

Enorme paddestoel
   

De zon schijnt en voelt lekker warm aan. We gaan vandaag weer op de fiets naar Honfleur. We nemen nu weer een andere route naar het dorp. We rijden het eerste deel weer over dezelfde weg als gisteren, bi de splitsing gaan we nu rechtdoor. We komen langs hele mooi en grote huizen, de tuinen van deze huizen hebben een prachtig uitzicht op de zee met op de voorgrond het centrum van Honfleur.

We komen langs een uitzichtpunt, hier zien we Honfleur van bovenaf, in de verte zien we de grote camperplaats liggen.

We fietsen verder en gaan bij een klein kerkje naar beneden, we stoppen toch maar even om de kerk Notre-Dame de Grace te bezichtigen. Het is een mooie kleine kerk en hij ligt midden in een parkachtige omgeving. De klokken van Notre-Dame de Grace staan naast de kerk. Net als wij er zijn spelen ze, en dan wil je er echt niet te dicht bij staan, wat een harde klanken!. Wel een mooi klokkenspel.
Kerkje genaamd Notre-Dame de Grace

We fietsen verder naar beneden, weer een aanslag op de remblokken.  Nu gaan we eerst naar links richting het strand. We parkeren de fiets en gaan te voer het strand op. We banjeren langs de waterlijn en lopen door het, toch nog koude, zeewater. 

Marc maakt een paar mooie foto’s van mij als ik over het strand ren en spring.

Na de strandwandeling gaan we op de fiets weer richting Honfleur. We willen de vlinder tuin bezoeken en deze gaat om 14.00 uur weer open. We zijn nog wat vroeg dus we moeten nog even wachten. Als we naar binnen gaan worden we overvallen door de schoonheid van de vlinders die in deze warme en vochtige kas rondfladderen.  De vlinders vliegen overal waar je maar kan kijken. Het zijn er zoveel dat je haast niet meer weet waar te kijken. Prachtig !
Lekker banjeren op het strand.

De kleuren van de vlinders zijn zo mooi en sommige zo fel. Er zijn kleine maar ook hele grote vlinders. De aller grootste, bijna net zo groot als twee handen naast elkaar, wil maar niet stil gaan zitten voor een mooie foto. Het lukt Marc uiteindelijk om de vlinder te fotograferen. We lopen beide rond en klikken maar raak. Alles is zo mooi. Echt een hele ervaring, we waren nog nooit eerder in een vlindertuin geweest. Er is zoveel moois te zien, vandaar hier geen verder beschrijvingen maar een kort fotoverslag van al dat moois:


Na het bezoek aan de vlindertuin fietsen we door het centrum van Honfleur weer richting de camping. Het weer is nog steeds mooi en we genieten voor de camper van de zon.

Overnachting
Camping La Briquerie
Kosten ACSI tarief 15€ incl stroom
N 49°23’53 E 0°12’31

Vorige dag | Gastenboek | Volgende dag

Index Normandie
Gastenboek

Donderdag 2 Sept
Vrijdag 3 Sept
Maandag 6 Sept
Dinsdag 7 Sept
Woensdag 8 Sept
Donderdag 9 Sept
Vrijdag 10 Sept
Zaterdag 11 Sept
Zondag 12 Sept
Maandag 13 Sept
Dinsdag 14 Sept
Woensdag 15 Sept
Donderdag 16 Sept
Vrijdag 17 Sept