|Home|Stuur een E-mail|Info Pagina|Terug|Vooruit|
St. Sorlin d'Arves 2010
Zaterdag 9 januari 2010
 
Thuis - St. Sorlin d'Arves


Sneeuwketting zit vast.
   

We vertrekken op tijd vanaf Eindhoven Airport. De nacht gaat goed en het schiet lekker op, als het zo doorgaat zullen we rond 8:30 in St. Sorlin aankomen. Echter onderaan de berg beginnen de problemen, sneeuwkettingen zijn zoek, niet de goede maat. Afijn, naar 1,5 uur liggen de kettingen erop en kunnen we onze weg vervolgen. Na +/- 2 km komt er een tikkend geluid uit de wielkast. Ik denk nog, dit is niet goed. Als het geluid luider wordt waarschuwen we de chauffeurs. Deze zetten de bus op het smalle steile weggetje aan de kant. Hier constateren ze dat de ketting volledig tussen de dubbellucht is geslagen ! Ze willen de bus opvijzelen, echter hebben ze niet de juiste spullen bij om de bus op te vijzelen. Er volgt telefonisch contact met nederland, alle spullen moeten in de bus aanwezig zijn, niet dus ! Er wordt gesproken over de inzet van andere bussen. Want we staan hier nu al zo'n 2,5 uur !
Potje Nutella

Naar 45 minuten komt er een busje dat 10 mensen mee kan nemen ! Een uur later is de ketting tussen de banden uit en besluiten de chauffeurs om toch naar boven te rijden met slechts 1 sneeuwketting. Ik heb hier geen goed gevoel bij en we gaan al slippend naar boven. Eenmaal boven worden we door een agent onderin het dorp tegen gehouden. Er is een nieuwe regel in het dorp dat bussen niet meer verder mogen rijden dan de centrale parking. Er wordt ons beloofd dat we verder worden gebracht met kleine busjes.

Wij geloven er niet meer in, en besluiten om naar boven te lopen. Na een stevige klim komen we voor alle busjes boven. Het is inmiddels 14:30 uur. We melden ons bij de receptie, ons appartement is klaar en we krijgen de sleutel. Om 15:00 uur krijgen we de skipassen en is onze bagage gearriveerd met het lokale busje. We halen wat boodschappen, eten wat en vallen vermoeid snel in slaap.

De volgende dagen bestaan uit een fotoverslag.

Marc probeert het nog, maar hij is te moe !

| Gastenboek | Volgende dag

Zaterdag 9 Jan